Er is een keur aan websites die informatie bieden over kanker:

KWF - NFK en IKNL namen samen
het initiatief tot de website: KANKER.NL


Als patiënt en als naaste kun je vragen hebben over kanker. Bijvoorbeeld net na de diagnose, maar ook op andere momenten van de ziekte. Kanker.nl wil je graag houvast en steun bieden. Zodat je misschien iets meer grip op je situatie krijgt. Je staat er niet alleen voor.


Op kanker.nl vind je betrouwbare informatie over jouw kankersoort, de behandeling en de gevolgen van de behandeling. Alles wat je er leest is gecontroleerd door artsen of andere experts.

KWF:

Koningin Wilhelmina Fonds.

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving.

NKF:

Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties.

NFK streeft naar een betere kwaliteit van leven, betere kwaliteit van zorg, en betere toegang tot zorg voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten

IKNL:
 

Intergraal Kankercentrum Nederland

IKNL levert een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de impact van kanker door het verzamelen en ontsluiten van essentiële en betrouwbare data en het aanbieden van informatie en inzichten aan zorgprofessionals, beleidsmakers en onderzoekers.