Informatieavond over kanker binnen je relatie
 

Op donderdag 25 januari kwam Jaap Luikenaar naar De Honingraad voor een informatiebijeenkomst over het thema ‘Kanker binnen je relatie’.

Jaap is de auteur van het boek ‘Man op de mammapoli’.
Hierin beschrijft hij - soms met een knipoog - zijn ervaringen als partner van een (inmiddels ex-) kankerpatiënt, en wat dat betekent voor je relatie. Voor zijn boek heeft hij ook andere partners van kankerpatiënten geïnterviewd.

Over partners hoor of lees je niet zo vaak. Alle aandacht gaat vaak uit naar de patiënt. Logisch ook, want partners zijn niet ziek (‘hebben niets’). Maar ondertussen ondervinden ook zij de gevolgen van kanker, met momenten van onzekerheid, frustratie en verdriet. Jaap Luikenaar: “Je relatie verandert. Ook op het gebied van intimiteit en seksualiteit is niet alles meer wat het was. Het oude komt nooit meer terug en het is dan de kunst om elkaar ook in die nieuwe situatie te ontdekken en lief te hebben.”

Met zijn boek en met zijn blogs op www.manopdemammapoli.nl vraagt Jaap Luikenaar daarom aandacht voor de rol van de partner. Zo hoopt hij anderen die in een vergelijkbare situatie zitten te helpen en er een liefdevolle periode van te maken.

 

Tijdens deze interactieve avond werd Jaap geïnterviewd door Carolien van Gestel, vrijwilliger bij De Honingraad.