Roparun

Roparun langs Honingraad

Passage Roparunteams bij de Honingraad

 

Het was een grote verrassing voor de Honingraad toen we hoorden dat de route van de Roparun 2024 voor het eerst langs ons Centrum aan de Johan Willem Frisolaan zou komen.

Ondanks de korte tijd van voorbereiding waren we blij dat het speciale spandoek met de tekst: “Succes sporters! Bedankt voor jullie inzet voor mensen geraakt door kanker.” op tijd klaar was en opgehangen kon worden.
 

Omstreeks 9 uur in de avond van Eerste Pinksterdag werd ons huis in het licht gezet. Op de oprit en langs het trottoir stonden tafels en stoelen voor degenen die de estafetteteams en hun begeleiders gingen toejuichen en aanmoedigen.

In de loop van de avond waren steeds meer betrokkenen bij de Honingraad met vrienden en familieleden aanwezig. Ook kwamen een journalist en een fotograaf van BNDeStem bij ons om verslag te doen van dit evenement.

Omstreeks 21.40 uur kwam het eerste team langs. Zij liepen flink voor, want het volgende team kwam circa een half uur later. Intussen werd ik geïnterviewd.

Daarna begon het te lopen……. Ieder team werd enthousiast aangemoedigd en we merkten dat de passerende teamleden dit erg op prijs stelden.
 

Omstreeks 23 uur stopte Team Sprinters 117 bij ons huis. Dit team van de atletiekvereniging Sprint heeft vanaf de oprichting in 2006 speciale banden met de Honingraad. De aanwezige teamleden, met teamleider Ad Huijsmans, werden toegejuicht, ontvangen en gefeliciteerd met hun resultaat tot op dat moment. Ook Ad Huijsmans en Marjan Op de Beek werden geïnterviewd. Marjan, betrokken bij de Honingraad, maakte deel uit van de oprichters en zij was zelf toen ook deelneemster in het team.

Enkele teams hadden in de nabijheid van de Honingraad hun wisselpunt voor de lopers. Zij konden gebruik maken van de faciliteiten van ons huis en sommigen gingen voor het huis op de foto.

De hele avond was de sfeer onder de “nachtbrakers” heel goed.

Omstreeks 01 uur waren veel teams gepasseerd. Voor ons tijd om op te breken. Het juichen voor de teams die later passeerden werd zeker goed gemaakt bij de ronde over de atletiekbaan van Sprint. Het feestje bij Sprint zou doorgaan tot de passage van het laatste team.

Dank aan allen die meededen. We hopen dat ook in de komende jaren de zuidelijke route van de Roparun steeds langs de Honingraad en andere Centra zal lopen.

 

Rien de Bruin

 

Foto's Johan Wouters / Pix4Profs

Foto's Rien de Bruin

Roparunhuis

Buiten boven de voordeur van ons huis hangt een bord:
Stichting Roparun, inloophuis "De Honingraad"

In 2004 schonk Stichting Roparun het huis aan de Johan Willem Frisolaan aan de Honingraad !

Wat is de Roparun

De Roparun is een evenement dat ontstond in 1991 als sponsorloop om het leven van mensen met kanker dragelijker te maken.
De run gaat jaarlijks van Parijs of Hamburg naar Rotterdam, blijft soms binnen Nederland. Teams lopen en fietsen de afstand in estafettevorm. In het Pinksterweekend, van vrijdag tot maandag onafgebroken.
De opbrengst is voor goede doelen, waaronder de Honingraad

Team Sprinters uit Breda

Team Sprinters 117 doet elk jaar mee.
De meeste deelnemers zijn lid van atletiekvereniging Sprint.

Een teamlid: "Drie dagen lang zijn we dag en nacht in touw om deze estafetteloop te volbrengen. En als we dan finishen is er een enorme ontlading: blijdschap dat we het weer met z'n allen hebben volbracht.