Sociale veiligheid

Sociale veiligheid

 

Bij De Honingraad vinden we het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij onze organisatie, een positieve en veilige omgeving ervaart. Het welzijn van de vrijwilligers, gasten en bezoekers van ons centrum staat voorop. We hebben een aantal maatregelen genomen om de sociale veiligheid binnen onze organisatie zo goed mogelijk te regelen. Er staat voor alle vrijwilligers een aannamebeleid en gedragscode op papier, die bekend wordt gemaakt aan nieuwe vrijwilligers. Ook is een VOG verplicht voor iedereen die bij ons werkt (vanaf 1 februari 2024).

Ongewenst gedrag
 

Helaas kan sociaal ongewenst gedrag overal voorkomen. We willen benadrukken dat er bij De Honingraad altijd ruimte is om dit te bespreken. We nemen iedere melding serieus. Of het nu gaat om intimidatie, pesten, discriminatie of andere vormen van sociaal ongewenst gedrag. We verzekeren dat jouw melding vertrouwelijk zal worden behandeld. Alleen als jij een melding maakt, kunnen wij passende maatregelen nemen om de veiligheid en het welzijn van onze gasten en vrijwilligers te waarborgen.
 

Een melding maken

Wil je een melding maken van sociaal ongewenst gedrag voor jezelf of voor iemand anders, dan kun je contact opnemen met onze coördinator, via e-mail coordinator@honingraad.nl.
 Wil je over iets anders een klacht indienen, dan lees je hier hoe je dat kunt doen.