Marijke van der Wouden verzorgt de cursus Mandalatekenen.

Mandala komt uit het Sanskriet en betekent ‘cirkel’. Een cirkel heeft geen begin of einde en symboliseert zo de oneindigheid van het leven. Het maken van een mandalatekening in de cirkel is een rustgevende en kleurrijke bezigheid.

Bij het maken van een mandela gaat het niet om een (esthetisch) mooie tekening, maar met name om de beleving. Je gaat op zoek naar je verborgen creativiteit.
Het tekenen van een mandala kan zowel een creatief als bezinnend proces zijn. Werken met deze harmonische vorm en de vrijheid daarbinnen geeft rust, ontspanning en maakt de gedachten helder.

Instromen is altijd mogelijk. De benodigde materialen zijn aanwezig. Ben je nieuwsgierig hoe een en ander gaat? Neem de tijd voor jezelf en kom naar een les om te proeven. Inschrijven kan bij een van de gastvrouwen. De lessen zijn zo opgebouwd dat er ruimte is voor uitleg over de mandela, kleuren, opzet en hulpmiddelen en vooral voor het tekenen. Een groep bestaat uit ongeveer zes mensen die elkaar inspireren. Het is altijd weer verrassend wat iedereen maakt.

De kosten bedragen 2 strippen of contant € 5,50 per keer en materiaalkosten.