De docente yoga is AnnaMarie Boudewijns.

Yoga komt uit het Sanskriet, een oude Indiase taal en betekent letterlijk: verbinding. Ook wel aangeduid als samenbrengen, in evenwicht brengen. Dat kan zijn tussen hoofd en lichaam, denken en voelen, tussen jezelf en de ander. Het staat ook voor bewust-zijn, je volledig verbinden met hier en nu..

Door milde bewegingen en houdingen, invoelende aandacht en het bewust ervaren van de adem ben je op een ondersteunende en verzachtende manier bezig met het lichaam. Je wordt uitgenodigd spanning los te laten en aanwezig te zijn.

Het geeft stevigheid, zorgt ervoor dat de grond niet onder je voeten verdwijnt wanneer je moeilijke tijden meemaakt. Het helpt je om gegrond te blijven, zodat angst en pijn beter hanteerbaar blijven en ze je niet bij jezelf en je eigen kracht weghalen. Ontspanning en vertrouwen zijn op die momenten een groot goed.

De oefeningen zijn afgestemd op fysieke beperkingen en houden rekening met een verminderde conditie. Aan het einde van elke les een heerlijke ontspanningsoefening.

De yogalessen worden gegeven in de locatie van Inloophuis De Honingraad,
Er zijn twee groepen: Een groep van 09.45-11.00 uur en een van 11.00-12.15 uur.

De kosten bedragen 1 strip of contant €2,75 per keer.