An vertelt

De yogales bij De Honingraad is een grote aanvulling op mijn traject.
En fanatiek als ik ben,
ga ik thuis ook nog vaak de mat op.

An volgt de yogalessen bij De Honingraad
 

“Ik heb altijd veel gesport voordat ik ziek werd. Vooral hardlopen”, zo vertelt An Verschueren (51 jaar)  “Maar nadat ik in 2022 behandeld ben voor borstkanker, was ik door alle bestralingen en chemokuren terug bij af. Ik had echt nul conditie over. Nadat ik eerst drie maanden een revalidatietraject had gedaan bij Revant, kwam ik in aanraking met De Honingraad. Bij de revalidatie had ik vooral gewerkt aan mijn belastbaarheid. Na dit traject had ik nog wel behoefte om iets anders te doen. Als ik vorig jaar had gezegd dat ik op een mat zou gaan staan, hadden mensen in mijn omgeving heel hard gelachen en ik zelf ook. Yoga is niks voor mij, dacht ik.”

Inmiddels is An al een tijd een trouwe gast op de yogalessen van de woensdagochtend bij De Honingraad. Ze komt er wekelijks voor vanuit De Haagse Beemden. “Het is een heel andere omgeving dan ik gewend ben, maar het is totaal niet zweverig. Ik reed als taxichauffeur vaak naar De Honingraad om klanten weg te brengen, dus voor mij was het inloophuis al bekend. De deur is zwaarder dan de drempel die je psychisch over moet. De gastvrouwen zijn echt allemaal schatten. De yogales bij De Honingraad is een grote aanvulling op mijn traject. En fanatiek als ik ben, ga ik thuis ook nog vaak de mat op. Het geeft mij rust in mijn hoofd. Ik raad het echt iedereen aan.”

Op 4 juni gaat An meedoen aan de Love Life Run in Breda. “Ik hoop de 5 kilometer te gaan lopen”, aldus An. “Het is supertof om dit doel te hebben en mijn leven weer op te pakken. Er zijn teveel mooie dingen in het leven om in het verleden te blijven hangen.”