Arjan vertelt

"Ik ben nog altijd blij met de keuze
om naar de Honingraad toe te stappen."
."

Arjan schildert bij De Honingraad
 

Arjan Husson (55 jaar) was een actieve levensgenieter die volop in de maatschappij stond. Hij vertelt: “Ik had veel hobby’s, ging vissen, speelde trompet en ging er graag op uit. Bovendien was ik net van baan geswitcht, vanuit mijn werk bij Albert Heijn ging ik mij omscholen naar een loopbaan in het onderwijs. Ik had net mijn plek gevonden bij het toenmalig Florijn college, toen ik onduidelijke klachten kreeg. Ik had last van veel prikkels, kon mij niet goed concentreren en kreeg veel hoofdpijn. Iets wat ik nooit had. Na een aantal onderzoeken kreeg ik de diagnose en werd geopereerd aan een flinke hersentumor.”

“Mijn leven stond opeens stil”, zo gaat Arjan verder. “Ik kon niet meer werken, mocht geen auto meer rijden en trompet spelen was al helemaal uit de boze. De eenzaamheid overviel me. Maar na de chemokuren en bestralingen wilde ik wel iets gaan doen. Gelukkig kwam ik tijdens een boottochtje letterlijk langs de Honingraad. Ik heb later gewoon een taxi gepakt en ben erheen gegaan. Ik zag er eerst wel tegenop, ik had toch het idee dat het hier een hospice of zo was, maar ik werd direct goed opgevangen. Inmiddels doe ik al een tijdje mee in de schildergroep.”

“Ik ben nog altijd blij met de keuze om naar de Honingraad toe te stappen. Je hoeft niet steeds opnieuw je verhaal te vertellen. Lotgenoten begrijpen elkaar. Ik had meteen een warm gevoel en heb er geen seconde spijt van gehad. Ondanks dat ik weet dat de tumor niet helemaal is weggehaald, heb ik zo mijn bezigheden gevonden. Elke maandag kom ik schilderen, en verder fiets ik en luister ik veel naar muziek. Als mensen twijfelen om hierheen te komen, zou ik zeggen: probeer het eens.”