Enkele vrijwilligers nemen afscheid.

Vrijdagmiddag 18 september hebben we, vanwege de Coronarichtlijnen, in twee sessies afscheid genomen van een aantal vrijwilligers. We konden dat doen bij heerlijk weer in de tuin, waardoor ook de 1,5 meter afstand goed bewaard kon worden.

Onze directeur, Rob Koster, heette alle aanwezigheden van harte welkom, in het bijzonder de vrijwilligers die afscheid nemen, gasten van de Honingraad, leden van het bestuur en overige vrijwilligers.

De crisis door het Coronavirus COVID-19 heeft ook op het functioneren van de Honingraad grote invloed. Na een periode van sluiting volgde een openstelling op drie ochtenden en daar is sinds kort een middag bijgekomen. Tijdens de openstelling gelden steeds de beperkende maatregelen.

Voor diverse vrijwilligers was het ook een tijd van bezinning op de eigen situatie. En het feit dat we nu afscheid nemen van een aantal vrijwilligers is mede een gevolg van deze bezinning. Factoren als de eigen leeftijd, gezondheid en mantelzorg voor een naaste zijn redenen geweest om nu afscheid te nemen. En dit afscheid gaat soms met pijn in het hart.

Rob noemde alle namen met de diensttijd bij de Honingraad. Maurene 4 jaar, Henny 6 jaar, Annet 6 jaar, Gerrit 7 jaar, Janske 10 jaar, Herma 13 jaar, Ria 14 jaar en Sjef 14 jaar. Dick moest helaas verstek laten gaan. Vele jaren ervaring vertrekken bij de Honingraad, maar gelukkig is er ook weer nieuwe aanwas van gastvrouwen. Rob deed een beroep op alle aanwezigen om in de eigen omgeving te zoeken naar vooral wat jongere vrijwilligers.

Bijzondere aandacht was er voor Sjef. Hij was als huismeester, kok en koekjesbakker vele jaren dagelijks in de Honingraad. De laatste jaren werd zijn taak beperkter en nu in Coronatijd was er nauwelijks nog werk voor hem. Het afscheid van hem is ook bijzonder omdat hij op deze dag 81 jaar werd. De gebakjes, die geserveerd werden, waren daarom getooid met een foto van hem. Natuurlijk werd hij ook toegezongen en er was een apart cadeautje voor hem.

Ieder die vertrok kreeg, volgens een mooie traditie, “de onontwarbare knoop” van de Honingraad en een fraaie bos bloemen.Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Dank aan de vrijwilligers die de bijeenkomst perfect georganiseerd hebben.