Mijn naam is Mijs Jansen.

Vanaf februari 2022 tot en met juni 2022 kom ik afstuderen bij de Honingraad. Ik kijk hier uiteraard erg naar uit! Voordat ik daar meer over vertel, zal ik mij eerst even voorstellen.

Ik hou ervan lekker te bewegen. Zwemmen, wandelen of sporten in de sportschool. Ook met een goed boek of een leuke film kan je mij blij maken. En daarnaast ook om heerlijk te eten met familie en vrienden of een drankje op het terras.

Oorspronkelijk kom ik uit Lent, een dorp gelegen bij Nijmegen. Voor de studie ben ik opzoek gegaan naar een studentenkamer in Den Bosch. Inmiddels woon ik hier al 3 jaar met veel plezier en zit ik alweer in mijn laatste jaar van de opleiding Social Work. Om van de zomer mijn diploma te kunnen ophalen, hoop ik een mooie en leerzame tijd tegemoet te gaan bij de Honingraad.

Tijdens mijn afstudeerperiode ga ik onderzoeken of jonge mensen behoefte hebben aan psychosociale steun, als ze geraakt zijn door kanker. Zo ja, dan wil ik mij gaan verdiepen in welke steun zij behoeven. Optioneel is een startprogramma ontwikkelen om aan deze behoefte te kunnen voldoen. Buiten enkele persoonlijke ervaringen is dit een heel nieuw onderwerp voor mij, waar ik zeer benieuwd naar ben.

Mijn begeleider bij de Honingraad is Rien de Bruin. Ik heb al kennisgemaakt met Ingrid Kooijman, die veel ervaring heeft met de jongerengroep.

Mocht u het onderwerp interessant vinden, spreek mij gerust aan. Of natuurlijk gewoon voor een gezellig babbeltje...