Evelien’s tussenstop bij de Honingraad

Op dinsdag 15 juni was het zover. Evelien bezocht de Honingraad tijdens haar fietstocht langs alle 75 inloophuizen in Nederland. Nadat zijzelf getroffen werd door kanker, ontdekte zij de heilzame werking van haar bezoek aan een inloophuis. Zij besefte dat door de Corona crisis veel inloophuizen financieel in de problemen zijn gekomen vanwege de gedwongen sluiting en daardoor het wegvallen van inkomsten.

Door de ommekeer in haar leven nam zij het besluit door met een fietstocht langs alle inloophuizen geld in te zamelen voor dit doel. Zij startte op 25 mei in Zwolle.

Die 15e juni begon zij bij inloophuis Rosa-Linde in Roosendaal. Omstreeks 12.30 uur kwam zij aan bij de Honingraad, waar zij toegezongen werd door de aanwezigen o.l.v een paar muzikanten. Evelien werd hartelijk toegesproken door de directeur Rob Koster en ontvangen door het bestuur, vrijwilligers en gasten van de Honingraad en door genodigden, zoals de bestuursvoorzitter van het Amphia ziekenhuis Olof Suttorp, oud-burgemeester van Breda Peter van der Velden en oud-NAC-speler Addy Brouwers. Evelien sprak haar dank uit en zij overhandigde Rob haar tweede boek: “Dit boek brengt geluk”.

In het atelier, waar de lunch al klaar stond, kreeg Evelien nog een videoboodschap van TV-bekendheid Hélène Hendriks. Evelien vertelde daar kort wat de missie is, die haar tot deze topprestatie bracht. In ongedwongen sfeer, met heerlijke live-muziek, werd daarna de lunch gebruikt.

Omstreeks 13.45 uur begon de fietstocht naar inloophuis Poppy”s in Oosterhout. Bij deze tocht werd zij begeleid door 10 mensen van de Honingraad, herkenbaar aan de oranje hesjes van de Honingraad. Evelien had haar tocht uitgestippeld door het natuurgebied Cadettenkamp in Teteringen, zodat we met elkaar genoten van de natuur bij het schitterende weer.

Om 14.30 uur werd Evelien ontvangen bij inloophuis Poppy’s. De mede-fietsers reden om logistieke redenen naar Willemsen Sport. Na korte tijd kwam ook Evelien met het ontvangstcomité daar. Onder genot van een drankje en een hapje werd nagepraat over de actie van Evelien. Ook werd het onderlinge contact tussen de mensen van beide inloophuizen verstevigd. Evelien nam daar afscheid van ons. Zij pakte haar rust, schreef het verslag van de dag en bereidde zich voor op de tocht van woensdag.

Het was een zeer geslaagde dag! Nu maar hopen dat de dag ook als geslaagd de boeken in gaat wanneer we kijken naar de opbrengst van het sponsorbedrag.

Heb je nog niet gedoneerd, doe dat alsnog op de website van Evelien:

https://acties.kwf.nl/fundraisers/evelienwerff/huisinactie

De donatie is onder voorwaarden aftrekbaar voor de belasting.

Mede-fietser Rien de Bruin
de Honingraad.