Evelien fietst voor 75 Inloophuizen, dus ook voor de Honingraad, met als motto:

#evelienbrengtgeluk

Evelien van der Werff overleefde twee keer borstkanker. Na een intensieve periode van zoeken naar wat zij verder met haar leven wilde, stopte zij met haar werk als stewardess. Ze schreef twee boeken en ze startte een actie om de 75 inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten te ondersteunen. Door de Coronacrisis zijn veel inloophuizen in financiële moeilijkheden gekomen. De huizen moesten tijdelijk hun activiteiten staken, de inkomsten daalden en de kosten liepen door.

Evelien werkt bij haar actie samen met de koepel van inloophuizen IPSO en het KWF. Gedurende zes weken fietst zij door Nederland en zij bezoekt elk van de 75 inloophuizen. Haar doel is met deze actie € 75.000,- op te halen. Sponsoren betalen haar kleding, haar fiets en hulp bij haar media-strategie. Op 25 mei start zij bij inloophuis IntermeZZo in Zwolle.

Op dinsdag 15 juni bezoekt zij eerst inloophuis De Rose-Linde in Roosendaal, dan fietst zij naar ons inloophuis, de Honingraad. Ze hoopt om 12:30 uur bij ons te zijn. Na het bezoek aan de Honingraad gaat zij rond 13:30 door naar Inloophuis Poppy’s in Oosterhout.

Bij ieder inloophuis gaat zij in gesprek met aanwezige gasten en vrijwilligers. Vanuit de Honingraad proberen wij een of meer bekende Bredanaars aanwezig te laten zijn om op die manier de actie zo veel mogelijk bekendheid te geven. Evelien vraagt aan iedereen die bij een inloophuis betrokken is haar actie financieel te ondersteunen met een donatie. Ook vindt ze het erg leuk als mensen met haar mee fietsen naar het volgende inloophuis op haar route. Voor ons betekent dat: het mee fietsen naar Poppy’s in Oosterhout. Dat is ongeveer 13 km. Je kunt natuurlijk ook een gedeelte van de afstand mee fietsen.

Om het bereik van de actie zo groot mogelijk te maken, vragen wij aan ieder deze actie zo veel mogelijk bekendheid te geven in je eigen familie- vrienden- en kennissenkring.

Informatie over de gehele actie, inclusief hoe je kunt doneren, vind je op de actiepagina van Evelien

Inmiddels is er meer informatie over het bezoek aan de Honingraad:

De voorbereidingen voor de ontvangst van Evelien bij de Honingraad op dinsdag 15 juni zijn in volle gang. Ook het organisatiecomité van Evelien is druk bezig. Zij stuurden ons twee wijzigingen in het programma:

  • Evelien hoopt al om 12.30 uur bij de Honingraad te zijn in plaats van 14.00 uur.
  • Het aantal mensen dat haar begeleidt op de fiets naar Oosterhout is beperkt tot 10.

Dit heeft direct gevolgen voor ons. Wij hebben daarom het volgende besloten:

  • Ieder die om 12.30 uur aanwezig wil zijn bij de ontvangst van Evelien bij de Honingraad moet zich daarvoor aanmelden. We gebruiken gezamenlijk een eenvoudige lunch.
  • Voor een zeer klein aantal van de aanwezigen is nog plaats om mee te fietsen. Als je daarvoor in aanmerking wilt komen, moet je je ook daarvoor aanmelden. Onder hen wordt geloot. Het maximum is echt 10.

Maak de actie ook in je eigen kring bekend. Wij nodigen de krant uit en er zal een vertegenwoordiging zijn van o.a. het Amphia ziekenhuis en van NAC.

Tot slot: Als je op 15 juni aanwezig wilt zijn, stuur dan voor 1 juni een mail naar welkom@honingraad.nl met als onderwerp “15 juni” en meld je aan met je naam en telefoonnummer. Je doet dan mee aan de lunch. Indien je in aanmerking wilt komen om mee te fietsen, zet dat erbij!

We zien je graag.

Rob Koster                                          directeur
Ine van Gorkom – van Lith                 lid MT
Rien de Bruin                                     lid communicatieteam