Evelien fietst voor 75 Inloophuizen, dus ook voor de Honingraad, met als motto:

#evelienbrengtgeluk


Evelien van der Werff overleefde twee keer borstkanker. Na een intensieve periode van zoeken naar wat zij verder met haar leven wilde, stopte zij met haar werk als stewardess. Ze schreef twee boeken en ze startte een actie om de 75 inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten te ondersteunen. Door de Coronacrisis zijn veel inloophuizen in financiële moeilijkheden gekomen. De huizen moesten tijdelijk hun activiteiten staken, de inkomsten daalden en de kosten liepen door.

Evelien werkt bij haar actie samen met de koepel van inloophuizen IPSO en het KWF. Gedurende zes weken fietst zij door Nederland en zij bezoekt elk van de 75 inloophuizen. Haar doel is met deze actie € 75.000,- op te halen. Sponsoren betalen haar kleding, haar fiets en hulp bij haar media-strategie. Op 25 mei start zij bij inloophuis IntermeZZo in Zwolle. Op dinsdag 15 juni bezoekt zij eerst inloophuis De Rose-Linde in Roosendaal, dan fietst zij naar ons inloophuis, de Honingraad. Ze hoopt om 14.00 uur bij ons te zijn. Na het bezoek aan de Honingraad gaat zij door naar Inloophuis Poppy’s in Oosterhout.

Bij ieder inloophuis gaat zij in gesprek met aanwezige gasten en vrijwilligers. Vanuit de Honingraad proberen wij een of meer bekende Bredanaars aanwezig te laten zijn om op die manier de actie zo veel mogelijk bekendheid te geven. Evelien vraagt aan iedereen die bij een inloophuis betrokken is haar actie financieel te ondersteunen met een donatie. Ook vindt ze het erg leuk als mensen met haar mee fietsen naar het volgende inloophuis op haar route. Voor ons betekent dat: het mee fietsen naar Poppy’s in Oosterhout. Dat is ongeveer 13 km. Je kunt natuurlijk ook een gedeelte van de afstand mee fietsen.

Om het bereik van de actie zo groot mogelijk te maken, vragen wij aan ieder deze actie zo veel mogelijk bekendheid te geven in je eigen familie- vrienden- en kennissenkring.

Informatie over de gehele actie, inclusief hoe je kunt doneren, vind je op de actiepagina van Evelien:

Over ongeveer vier weken volgt een tweede nieuwsbrief over deze actie. Het gaat dan o.a. over de vraag wie op 15 juni aanwezig kan zijn, wie die dag wil meewerken en wie de route naar Poppy’s gedeeltelijk of geheel mee wil fietsen.

Houd ook steeds deze website in de gaten, binnenkort komt meer informatie over de fietstocht.


Rob Koster                                 directeur

Ine van Gorkom - van Lith       lid MT

Rien de Bruin                             lid communicatie team