Sfeervolle tentoonstelling bij de Honingraad

Zaterdagmiddag 2 juli was het heerlijk weer. In de tuin, in het atelier en in het huis hingen, stonden en lagen kunstwerken. Vrijwel al deze werken zijn gemaakt door gasten van de Honingraad. Deze gasten zijn lid van een van de activiteitengroepen van de Honingraad. Vertegenwoordigd waren de twee schildergroepen, de keramiekgroep, de groep speksteen bewerken en de mandala tekengroep.

De leden van de schildergroep onder leiding van Arny Otten namen het initiatief om bij het managementteam aan te dringen op het houden van een tentoonstelling. Doel is: met trots naar buiten treden om de Honingraad en wat daar gebeurt meer bekendheid te geven. Tijdens de tentoonstelling zouden ook werken verkocht kunnen worden.

De leiding van de Honingraad heeft dit idee van harte gesteund. Gastvrouwen en gastheren hielpen bij de organisatie, bij de inrichting en bij de ontvangst en de bediening van de bezoekers. De sfeer werd verhoogd door het geweldige optreden door het muzikale trio Van Kelderen, bestaande uit een zangeres, een gitarist en een bassist. Zij traden gratis op om het werk van de Honingraad te ondersteunen. Zij deden dit al vaker.

Het was fijn dat er ook kunstwerken verkocht zijn. Afgesproken was dat een deel en soms het geheel van de opbrengst ten goede zou komen aan de Honingraad en dat leverde een mooi resultaat op.

In de huiskamer hingen ook nog wat foto’s, gemaakt door een gastheer tijdens reizen naar en met zijn familieleden in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Halverwege de middag namen we afscheid van Mijs Jansen. Zij was studente aan de Avans Hogeschool, richting “Social Work”. Zij heeft de afgelopen tijd bij ons gewerkt en in die maanden onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om meer mensen met kanker tussen de 18 en 40 jaar te interesseren voor psycho-oncologische ondersteuning bij de Honingraad. Over enkele dagen, nadat zij haar bachelor diploma heeft gekregen, komt er een artikel op de website over haar werk hier.

We kijken terug op een sfeervolle en zinvolle middag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Dank aan allen die zich ingezet hebben om deze manifestatie tot een succes te maken.