Fietsenstalling Hornbach
Fietsenstalling geschonken door Hornbach

De fietsen van onze gasten verdienen een overdekte stalling. De wens om dit te realiseren leeft al langer. Dankzij de contacten met de Stichting HORNBACHhelpt! komt het er nu van. Achter het huis wordt de overdekte stalling gebouwd.

Alle materialen, inclusief het gereedschap, zijn geschonken door Hornbach. Op Goede Vrijdag en Paaszaterdag hebben werknemers van Hornbach en vrijwilligers van de Honingraad hard gewerkt. Het is fantastisch dat de werknemers van Hornbach dat deden in hun vrije tijd en onbetaald. De klus kostte echter meer tijd dan tevoren was ingeschat. Aan de stalling wordt verder gewerkt. Behalve de fietsenstalling is ook een nieuwe overkapping voor de kliko’s gerealiseerd. Deze is klaar. Uiteraard zorgden andere vrijwilligers van de Honingraad voor een smakelijke lunch.

Dank aan jullie, alle mensen die zich, tijdens jullie vrije dagen, met dit project hebben bezig gehouden. En dank aan Stichting HORNBACHhelpt!.

Nog even …. en de fietsen kunnen droog staan.

Artikel en foto in Het Stadsblad Breda, 12 april 2018:

Pand Stichting De HoningRaad opgeknapt


Van het bouwen van een overdekte fietsenstalling tot het opnieuw bestraten van het terrein: er is hard gewerkt aan het pand van Stichting De HoningRaad. Het inloophuis voor kankerpatiënten, gelegen aan de Johan Willem Frisolaan en dat dit jaar 20 jaar bestat, kreeg dit weekend een opknapbeurt. Stichting HORNBACHhelpt ging er met een team van vrijwilligers en de benodigde materialen aan de slag.


“Via ons inloophuis ondersteunen we mensen met kanker en hun familieleden”, vertelt Huib Dieleman, vrijwilliger bij Stichting De HoningRaad. “Jaarlijks maken ruim 8.000 mensen gebruik van onze faciliteiten. We bieden hun activiteiten ter ontspanning aan, zoals nordic walking, yogalessen, schilder- en kookworkshops, maar we bevorderen ook het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat doen we vijf dagen per week met een toegewijd team van zeventig vrijwilligers. Dit jaar bestaat onze stichting twintig jaar. Het is zeer waardevol werk, maar voor de uitvoering zijn we afhankelijk van vrijwilligers en donaties.”


Achterstallig onderhoud
Stichting De HoningRaad is sinds 2004 gevestigd in het pand aan de Johan Willem Frisolaan. “Omdat we geen subsidie krijgen en donaties die we ontvangen, het liefst aan de mensen en activiteiten besteden, liep het onderhoud van het gebouw achterstand op”, verklaart Rob Koster, algemeen directeur van Stichting De HoningRaad. “Maar het pand is ook de basis voor onze activiteiten en dus is goed beheer belangrijk.”


Handen uit de mouwen
“Wij ontvingen een indrukwekkende e-mail van Huib Dieleman, waarin hij vroeg of wij hen konden helpen met renovatiewerkzaamheden”, legt Maarten Post van Stichting HORNBACHhelpt uit. “Afgelopen weekend zijn we met een team vrijwilligers en de benodigde materialen aan de slag gegaan. Samen met vrijwilligers van Stichting De HoningRaad zijn we vrijdag gestart met de bouw van een overdekte fietsenstalling. We maakten een frame en goten het in beton. Zaterdag hebben we het dak erop gezet. Daarnaast is er een overkapping voor kliko’s gebouwd en is het terrein rondom het pand opnieuw bestraat. Stichting De HoningRaad verricht ongelofelijk mooi werk. Ze maken hier dagelijks het verschil voor een grote groep mensen. We zijn enorm blij dat we ons voor deze stichting kunnen inzetten. Samen bouwen we aan een mooie samenleving.”


Dankbaar
“Dankzij de hulp van Stichting HORNBACHhelpt kunnen we weer jaren vooruit. Het is echt fantastisch dat zij dit weekend hier aanwezig waren. Alleen hadden we dit niet voor elkaar gekregen. We zijn hen enorm dankbaar. Op naar een volgend jubileum!”, aldus Rob Koster.