Groot onderhoudDe Honingraad in onderhoud

Terwijl in ons huis geen gasten kunnen worden ontvangen door de Corona-maatregelen, gebeurt er van alles aan en om het huis.

Vlak voor Pasen kon de vlag weer uit. De grote verticale vlag voor het huis was in de loop van de tijd kapot gewaaid. Het werd tijd voor een nieuw exemplaar. De kleurstelling is aangepast en meer in overeenstemming met de huisstijl, die goed te zien is aan de website en het briefpapier. Hulde aan de klusgroep.

De tuingroep heeft hard gewerkt. Steeds komen er nieuwe ideeën, die vorm krijgen. Zo legt de groep een “pluktuin” aan. Hoe die er precies gaat uitzien en wat er te plukken valt? Bedwing je nieuwsgierigheid even. Geef de planten de tijd om te groeien. Als het huis weer open is, horen jullie ook wat er geplukt mag worden. Hulde aan tuingroep.

Woensdag 15 en donderdag 16 april is het huis rondom in de steigers gezet. Bij eerdere inspectie bleek dat de goten totaal vernieuwd moesten worden, dus zowel de ombouw als het zink. Ook de regenpijpen worden vernieuwd, zodat er geen lekkages kunnen plaatsvinden en het regenwater goed kan worden afgevoerd.

Vrijdag 17 april ging de aannemer aan het werk om de klus te klaren.

Gelukkig beschikt de Honingraad over een budget voor groot onderhoud, waardoor de financiële positie van de Honingraad geen gevaar loopt.

Hulde aan het MT en de klusgroep, die heel wat tijd besteed hebben aan de voorbereidingen van deze ingreep.Maandag 18 mei:
Inmiddels is de aannemer klaar.
Het resultaat mag er zijn.

Voordat de steigerbouwer 'zijn werk' weer gaat afbreken, heeft ons eigen klusteam op hoogte alles keurig netjes gemaakt.

Als de steigers zijn verdwenen gaat het klusteam alle houtwerk op de begane grond van een nieuwe verflaag voorzien.