Samenwerking van Honingraad en MyHealth

Enige tijd geleden las Rob Koster, onze directeur, in BNDeStem een artikel over de sportschool MyHealth in Breda. Het viel hem op dat zij sporten combineren met begeleiding en ondersteuning van hun cliënten door sociaal werkers, leefstijlcoaches, personal trainers en een verzekeringsarts in samenwerking met de gemeente en het UWV. In het artikel werd speciaal de aandacht voor mensen met kanker benoemd.

Dit alles bracht Rob ertoe contact te zoeken met de leiding van MyHealth. Dit contact heeft geleid tot een samenwerkingsovereenkomst, die op 22 september j.l. is getekend door de bedrijfsmanager van MyHealth, Maarten Phillippi, en Rob Koster. Namens MyHealth waren ook aanwezig Gijs Ackermann, personal trainer, en Reon Tobo, een stagiair bij MyHealth. Hij is co-assistent van het Erasmus MC in Rotterdam. Namens de Honingraad was Karin Smits erbij, coördinator activiteiten van de Honingraad.

Wat gaan My Health en de Honingraad samen doen?

  • Aankondigen samenwerking in de fysieke en sociale media
  • Uitwisseling van elkaars posters, folders, brochures
  • Vermelden van samenwerking op beider websites
  • Gasten en vrijwilligers van de Honingraad kunnen tegen speciale condities sporten bij MyHealth
  • MyHealth kan onder speciale condities gebruik maken van de ruimtes bij de Honingraad
  • Stagiaires MyHealth (co-assistenten, CIOS, Social werkers) gaan op regelmatige wijze projecten uitvoeren voor/bij de Honingraad
  • Kanker gerelateerde gasten van MyHealth kunnen via een speciale introcursus deelnemen aan activiteiten van de Honingraad

Het tekenen van het contract op woensdag kreeg een direct vervolg op donderdagochtend toen Lisa Bolluyt, stagaire bij MyHealth, voor kennismaking bij de Honingraad op bezoek kwam. Lisa is 2e jaarstudent Social Work aan de Avans Hogeschool in Breda. Bij de sportschool heeft zij met name aandacht voor de sociale aspecten in de hulpvraag van cliënten. Het gesprek met Lisa was heel leuk. Zij is betrokken bij het Roparun-team uit Dinteloord, dat meedoet aan de alternatieve Roparun (i.v.m. Covid) in Limburg en Oost-Brabant in het weekeinde van 2-3 oktober. Ook wil zij actief de Honingraad bekend maken bij haar studierichting op de Avans Hogeschool. Wellicht leidt dit tot nieuwe initiatieven voor jongeren.

We hopen op een mooi resultaat.

Website:         https://itsmyhealth.nl/