Nieuwsblog

Studenten doen onderzoek.

Sinds enige tijd werken meer dan tien studenten van de Avans Hogeschool aan een onderzoek naar veel aspecten van het doel, de zin en de toekomst van inloophuizen voor mensen met kanker, zoals de Honingraad, onder de naam “Care for cancer”. Voor hen is dit een deel van hun afstudeeropdracht.

Op 8 februari bezochten twee studenten bedrijfskunde en twee van accountancy de Honingraad. Hun deelopdracht is het maken van een analyse van de kosten en de baten van inloophuizen. Zij wilden graag meemaken hoe het in een inloophuis toegaat. Na de ontvangst kregen zij een overzicht van alle activiteiten binnen de Honingraad.  Daarna gingen twee van hen mee met de Nordic Walking groep om onderweg te kunnen spreken met de deelnemers. De twee anderen namen interviews af van gastvrouwen en gastheren. Vanzelfsprekend was er ook een rondleiding door het huis en het atelier.

Omdat ze met hun werkzaamheden nog niet geheel gereed waren, komen ze zeker nog een keer.

Zowel de gasten als de vrijwilligers hebben de contacten met de studenten als prettig en nuttig ervaren. De studenten waren enthousiast en dankbaar voor de medewerking die zij kregen.