Ook de Nordic walking groep gaat door...

BUITEN !

   

Nordic walking in coronatijd.

Door de Coronacrisis waren we gedwongen de Honingraad gedurende enige tijd te sluiten. Hierdoor kwamen ook alle activiteiten stil te liggen. Nadat de regering versoepelingen had aangekondigd, is de Honingraad weer opengegaan, eerst drie ochtenden, nu drie ochtenden en een middag. Hierdoor konden diverse activiteiten weer in het huis of in het atelier plaatsvinden.

Ook de Nordic Walking groep is toen weer van start gegaan, maar helaas niet in ons huis. Voor de Coronatijd kwam de groep op donderdagochtend tussen 9.15 en 9.50 u bij elkaar in ons huis om koffie te drinken en bij te praten. Om 9.50 u vertrok de groep in een paar auto’s naar het Mastbos om daar ruim een uur oefeningen te doen en te wandelen onder leiding van Marjan Op de Beek. Na afloop kwam een deel van de groep weer terug in huis voor de nazit.

Sinds de nieuwe start is de groep niet meer in huis geweest. In de huiskamer is op dit moment maar plaats voor zes mensen en dat is veel te weinig om de groep te ontvangen.

Toch is, ook zonder koffie vooraf en na afloop, de groep door gegaan met de activiteit. Vaak was het mooi weer. Hoe dan ook, steeds is het heerlijk om met elkaar in het bos te lopen en elkaar te ontmoeten.

Vanwege de Coronamaatregelen is het ook niet mogelijk de jaarlijkse strandwandeling met lunch in Zeeland te laten plaatsvinden.

De grote vraag is natuurlijk wanneer de groep weer in het huis terecht kan om gezamenlijk koffie te drinken. Hulde aan groep, die op de beschreven manier toch actief blijft om het lotgenotencontact te onderhouden.