Leerlingen Prinsentuin College

Leerlingen Prinsentuin College bij Honingraad

Op donderdag 20 december 2018 kwamen 10 leerlingen van Prinsentuin, o.l.v. hun mentrix Helma Wilking, kennismaken met de Honingraad. Om de leerlingen zoveel mogelijk de gelegenheid te geven in contact te komen met gasten van de Honingraad liepen ze mee met de leden van de Nordic Walking groep in het Mastbos. De trainster van de NW groep, Marjan Op de Beek, gaf de leerlingen eerst een korte instructie om te leren lopen met de “stokken”. Tijdens de wandeling in het bos was er uitgebreid gelegenheid tot contact.

Na afloop kwamen alle leerlingen mee naar de huiskamer van de Honingraad. Zij trakteerden de wandelaars en de vrijwilligers op heerlijke koeken en worstenbroodjes.

De gasten van de Honingraad hebben het heel erg leuk gevonden dat de leerlingen mee liepen. Zij vonden het interessant te horen wat voor studierichtingen door individuele leerlingen gevolgd worden en wat hun toekomstplannen zijn. Voor de leerlingen was het heel verhelderend en soms ook confronterend in gesprek te komen met mensen die met kanker geconfronteerd zijn.

Allen waren het erover eens dat dergelijke contacten voor herhaling vatbaar zijn.