De nieuwste maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus zijn voor de Honingraad aanleiding om onze wijze waarop wij met deze problematiek omgaan tegen het licht te houden en waar nodig aanpassingen door te voeren.

Naast de inmiddels overbekende basis maatregelen (indien nodig thuisblijven, afstand houden, in de elleboog niezen, handen ontsmetten, geen handen schudden etc.) hebben we besloten om met ingang van maandag 15 november as. de QR-code check voor zowel gasten als vrijwilligers te gaan toepassen.

Dit betekent dat bij binnenkomst in de Honingraad een van de aanwezige gastvrouwen of

-heren met de telefoon een check op een geldige QR-code zal uitvoeren.

Een geldige QR-code ontvangt u als u gevaccineerd bent, het laatste halfjaar corona heeft gehad en daarvan bent genezen, of een negatieve test gedurende de laatste 24 uur heeft ondergaan. In elk van deze gevallen krijgt u een QR-code die u op een smartphone kunt laden dan wel kunt printen. U bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldige QR-code.

Is de code correct, dan verschijnt er op de checkende telefoon een groen scherm; is de code niet correct dan verschijnt er een rood scherm. Is dat laatste het geval, dan doen we de check nog een keer: mocht het scherm opnieuw rood kleuren dan moeten we u verplichten om een mondkapje te gaan/ blijven dragen tijdens uw gehele verblijf bij de Honingraad.

We vragen iedereen om een mondkapje te dragen tijdens het bewegen naar of van de plaats waar de activiteit plaatsvindt. Eenmaal gezeten, mag u het mondkapje afdoen, tenzij u bij de QR-check een rood scherm heeft gekregen.

We vragen alle gasten en vrijwilligers om via de hoofdingang zich even te melden, ook als u naar het atelier gaat, zodat we voor iedereen de check kunnen uitvoeren.

Heb er svp begrip voor dat dit voor de dienstdoende Honingraad-vrijwilligers ook voor het eerst plaatsvindt en dat er zich wellicht aanloopproblemen kunnen voordoen.

Wij hopen en vertrouwen op ieders begrip en medewerking!