Gasten lopen in Roosendaal

Gasten Honingraad lopen “SamenLoop voor Hoop” in Roosendaal

Vorig jaar deed De Honingraad mee aan de “SamenLoop voor Hoop” in Breda, een 24-uurs wandelevenement van het K.W.F. om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Dit jaar viel de eer te beurt aan Roosendaal, op 15 en 16 juni, en ook hier waren wij van de Honingraad met een aantal mensen aanwezig, nu als versterking voor het team van Inloophuis De Rose Linde. In totaal liepen tussen de 700 en 800 deelnemers hun rondes.

Na de officiële opening door burgemeester Niederer hebben we als Honingraadgasten allemaal de eerste ronde gelopen. In de uren daarna liepen wij telkens het parcours, meestal in kleine groepjes bij toerbeurt of soms ook alleen. Het weer werkte gelukkig mee, op een enkele bui na. Het was het heel prettig om te lopen.

De uitstekende cateraar had heerlijke buffetten klaargemaakt en de stemming van alle teams was opperbest. De kaarsenceremonie, later op de zaterdagavond, waarbij ieder een kaars brandt voor een dierbare, verliep in een mooie, serene sfeer. Alle teams probeerden gedurende 24 uur mensen op de baan te hebben. Heel bijzonder waren de donkere, nachtelijke uren na de kaarsenceremonie. Het voelde heel goed om in diepe stilte te lopen onder een mooie sterrenhemel. Het zette aan tot mijmeren. En dan was er de verwondering dat het zo gauw alweer licht werd!

De nieuwe dag begon met een heerlijk ontbijt. Om 10:30 uur startte de kinderloop en later, om 15 uur, na 24 uur, de finish.

Toen bleek dat deze “SamenLoop voor Hoop” € 98.800,= had opgebracht, brak er een geweldig slotakkoord los.

Hulde aan de organisatie! Wij hebben weer een prachtig en gedenkwaardig weekend beleefd, dit hadden we niet willen missen. En voor wie dit ook wel eens wil meemaken, is er goed nieuws: volgend jaar wordt de “SamenLoop voor Hoop” opnieuw in Breda gehouden, en wel op 13 en 14 juni.

Marjan Op de Beek