Honingraad ontvangt Roparunteam

Succesvolle Roparun voor Team Sprinters 117


Moe en tevreden kwamen de leden van het Roparun Team Sprinters 117 op Tweede Pinksterdag om ca. 20:30 uur aan bij de Honingraad voor hun nazit. Na het uitladen van de bagage uit de bussen genoten zij van een hapje en een drankje. Alle 25 leden van het team werden om hun geweldige prestatie geprezen door teamcaptain Henk van de Biggelaar. De acht lopers van het team hebben in estafettevorm bijna 530 km afgelegd in ruim 48 uur. Een prestatie die nauwelijks voor te stellen is. Elke loper werd begeleid door een fietser die de route aangaf en de communicatie verzorgde. De overige teamleden zorgden voor de catering, de slaapplaatsen, het vervoer naar en van de wisselplaatsen, de massages voor de sporters, de peptalk en alles wat verder nodig is.

Henk prees de teamspirit, geen wanklank, geen blessures! Hij overhandigde elke loper een medaille. Elk ander teamlid kreeg van hem een persoonlijke oorkonde met humorvol commentaar op de specifieke inbreng. Els, die in de koude nacht de lopers op haar fiets begeleidde over het heuvelachtige parcours in Noord-Frankrijk kreeg van Henk de “bolletjestrui”.

De Roparun is ontstaan als een sportief evenement om geld in te zamelen, specifiek voor het welzijn van mensen met kanker. Dankzij de Roparun heeft Stichting De Honingraad het huis aan de Johan Willem Frisolaan gekregen. De Stichting Roparun was en is er van overtuigd dat inloophuis de Honingraad voldoet aan de criteria om er te zijn voor het welzijn van mensen met kanker.

De eindopbrengst van het Team Sprinters 117 is nog niet bekend, maar deze bedraagt duizenden euro’s. Zij hebben dit geld bij elkaar gekregen door acties als de gebakweek, zeer goed bekend bij de Nordic Walking groep van de Honingraad, verkoop van wijn, speculaaspoppen en kerststukjes, staan op de rommelmarkt van Princenhage en door prestatielopen van schoolkinderen van basisscholen.

Bij de oprichting van het team Sprinters 117 waren o.a. Arny Otten en Marjan op de Beek betrokken. Zij zijn beiden nog steeds actief, zowel bij de Honingraad als bij Sprint.

De band tussen het “team van Sprint” en de Honingraad is hecht en dat moet zo blijven. Vandaar elk jaar de ontvangst voor de nazit. De afspraak voor volgend jaar is al gemaakt.