Roparunteams passeren bij Sprint. De Honingraad was erbij.

In de nacht van Eerste op Tweede Pinksterdag passeerden de Roparunteams, die liepen via de zuidelijke route, Breda. Daarbij liepen ze over de atletiekbaan van Sprint, die voor deze gelegenheid sfeervol verlicht was. Hier was het urenlang feest met muziek van een DJ. Alle passerende deelnemers werden bij de entree op de baan verwelkomd met muziek van de Salsaband Maisquenada. Bij het clubhuis werden ze luid toegejuicht door tientallen supporters.

Vanwege de historische band met de Roparun was de Honingraad hier natuurlijk ook vertegenwoordigd. Team Sprinters 117 is mede opgericht door Arny Otten en Marjan Op de beek, die beiden nog steeds verbonden zijn aan de Honingraad en aan Sprint. Verder is ons huis destijds door de Stichting Roparun geschonken aan Stichting de Honingraad. En ook heeft de Honingraad een aanzienlijke bijdrage van de Roparun gekregen om de verbouwing van de garage tot atelier mogelijk te maken.

De Honingraad kreeg van de organisator bij Sprint, Henk van de Biggelaar, alle ruimte om onze aanwezigheid te tonen. Op een hoge tafel lagen onze boekjes en de zakjes met honingdrop. De banner stond erbij. De vertegenwoordigers van de Honingraad droegen onze bekende oranje hesjes met onze naam. We hebben met diverse aanwezigen kunnen spreken over onze aanwezigheid bij dit festijn en daarmee hebben we de Honingraad weer wat meer bekendheid kunnen geven.

Terwijl vier lopers en de fietsers van Team Sprinters 117 onderweg waren naar Breda nam de rest van het team de gelegenheid om bij Sprint even op adem te komen. Er werd gerust, gemasseerd, en gedoucht. Toen de lopers met de fietsers om ca. 0.40 uur de baan op kwamen, werden ze opgevangen door de rest van het team om gezamenlijk over de atletiekbaan te lopen. Uiteraard werden zij door het publiek luid toegejuicht. Daarna was het voor hen allen tijd om verder te gaan op weg naar Rotterdam, waar ze in de middag van Tweede Pinksterdag op de Coolsingel juichend over de finish kwamen. Team Sprinters 117 heeft opnieuw een mooie prestatie geleverd, zowel sportief als financieel. Tot nu toe hebben zij met hun acties meer dan € 11.360 opgehaald. Binnenkort hopen we Team Sprinters 117 weer bij de Honingraad te ontvangen om de banden aan te halen.

De totale opbrengst van alle teams is dit jaar meer dan € 2.150.000. De opbrengst van de Roparun wordt gebruikt om het welzijn van mensen met kanker en hun naasten te bevorderen.

Rien de Bruin

foto teamsprinters


Meer informatie vind je op de volgende websites:

www.teamsprintersbreda.nl

www.roparun.nl

en op de facebookpagina’s van
Team Sprinters 117
en van de Honingraad.