Roparunteam 117
Roparun Team Sprinters 117 Breda bij Honingraad

Maandagavond 11 februari bracht het Roparun Team Sprinters 117 Breda een bezoek aan de Honingraad. Traditioneel komt het Team Sprinters elk jaar bij de Honingraad na afloop van de run van Parijs naar Rotterdam, ca. 512 km, om bij te komen en na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De woordvoerder van het Team, Ad Huijsmans, kwam bij ons met het verzoek om een extra bezoek. De reden is dat het team diverse nieuwe leden heeft, die graag een keer het huis wilden zien en die graag meer wilden weten over het doel en het reilen en zeilen van de Honingraad. Uiteraard werd dit verzoek ingewilligd en Rob Koster en Rien de Bruin hebben het team ontvangen, geïnformeerd en rondgeleid.

Op de Facebook-pagina van het Team Sprinters hebben zij hun bezoek als volgt beschreven:
“Vanavond met een groot deel van het team naar inloophuis de Honingraad geweest om ons voor te laten lichten over dit geweldige initiatief voor mensen met kanker en hun naasten. Als we al niet gemotiveerd waren zijn we het nu helemaal. We gaan nu niet voor 100% maar voor 200% voor ons goede doel: Stichting de Roparun. Hoewel deze stichting de Honingraad al een aantal keren ruimhartig heeft gesponsord hebben we aangeboden onze contacten aan te wenden om in de toekomst via de Roparun iets nieuws te realiseren in of om het huis. Dan heb je nog meer het gevoel het allemaal ergens voor te doen. Doen jullie mee met jullie bijdrage?”

Rob en Rien waren blij verrast met het aanbod van hen om een aanbeveling te schrijven aan de Stichting Roparun om de Honingraad financieel bij te staan bij een nieuw project. Onze dank was en is groot.

In het gesprek werd ook de jarenlange relatie tussen het Team Sprinters en de Honingraad aan de orde gesteld. Arny Otten en Marjan Op de Beek stonden aan de wieg van het Team. Zij zijn beiden vele jaren, en gelukkig nog steeds, actief bij de Honingraad. Beiden zijn, ook sinds lang, actief bij atletiekvereniging Sprint, waar ook de basis ligt van het Team Sprinters.

We kijken terug op een mooie, gezellige avond, die perspectief biedt op een mooie voortzetting en intensivering van onze band in de toekomst.