Samenloop voor Hoop 2020 Breda

Voorbereiding “SamenLoop voor Hoop 2020 in Breda” van start

Gezocht: vrijwilligers voor het organisatieteam

In het weekeinde van 13 – 14 juni 2020 vindt in Breda, op het terrein van de Atletiekvereniging Sprint, opnieuw een SamenLoop voor Hoop plaats. De eerste editie in Breda was in 2018. De opbrengst was toen bijna € 40.000 .

Het organisatieteam kwam dinsdag 4 juni j.l. bij elkaar in de Honingraad. De voorzitter van het team is dit jaar Joshua Brans. Hij was ook de vorige keer tijdens de SamenLoop voor Hoop in Breda actief. Oude bekenden zijn o.a. Anne Stalpers als secretaris en Marjan op de Beek die de belangen van de “eregasten”, de survivors behartigt.

Het organisatieteam is echter nog niet compleet. Zij zoeken vrijwilligers, die zich tijdens de periode van ongeveer een jaar willen inzetten voor deelgebieden in de organisatie. De vergaderingen van het organisatieteam vinden in de aanloop ongeveer eenmaal per maand plaats bij de Honingraad aan de Johan Willem Frisolaan 100 te Breda. Indien jij je wilt oriënteren op zo’n functie, ga dan naar de website https://samenloopvoorhoop.nl/breda/. Hier staat het e-mailadres breda@samenloopvoorhoop.nl van het organisatieteam in Breda. Op jouw verzoek krijg je dan alle gewenste informatie.

Op de website van de SamenLoop voor Hoop kun je lezen wat de SamenLoop inhoudt. Gedurende 24 uur lopen leden van teams rondjes over de atletiekbaan. Elke deelnemer laat zich sponseren. 90% van de opbrengst gaat naar onderzoek naar kanker via het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds. 10% gaat naar een plaatselijk doel. In Breda was dit het inloophuis de Honingraad voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

In 2018 heeft een team van de Honingraad meegelopen. Op de website van de Honingraad is het verslag van de SamenLoop voor Hoop 2018 nog terug te lezen.

Ook bij de SamenLoop voor Hoop 2020 zal weer een team van de Honingraad deelnemen. Informatie hierover zal later dit jaar te lezen zijn op de website www.honingraad.nl en in de Nieuwsbrieven van de Honingraad.

Vrijwilligers gezocht
voor organisatieteam