Samenloop voor Hoop uitgesteldHet coronavirus is onder ons en het zal dat helaas voorlopig ook blijven. In samenspraak met KWF heeft het Bredase organisatiecomité de noodzakelijke beslissing genomen om de SamenLoop voor Hoop te Breda uit te stellen. Dit is ingrijpend voor iedereen die bij de SamenLoop betrokken is, maar de gezondheid van ieder, waaronder zij die met en na kanker leven, staat voorop.

Op de website van de SamenLoop kun je de uitleg lezen:

https://www.samenloopvoorhoop.nl/meta/nieuws/gevolgen-corona-voor-samenloop/

Ook bij de Honingraad begrijpen we dit goed. Deze beslissing, hoe noodzakelijk ook, voelt aan als een teleurstelling voor de organisatoren, medewerkers en deelnemers. De SamenLoop is een bijzonder moment van samenzijn, waar elke deelnemer, survivor en vrijwilliger naar uitkijkt. Het is een evenement waar je veel tijd en energie in steekt en waar je hoop en vertrouwen uit put.

Wat betekent dit voor de langere termijn?
In overleg met Bredase organisatiecomité onderzoekt het KWF de mogelijkheden om de SamenLoop op een ander moment te organiseren. Het Bredase organisatiecomité hoopt op een datum over ongeveer een jaar, dus in 2021.

Steun een actie

Wil je in de tussentijd iets doen voor de SamenLoop? Je kunt nog steeds de diverse acties steunen met een donatie. De acties van Ben Kerkhof en Rien de Bruin staan op:
https://acties.samenloopvoorhoop.nl/SearchFilter/237  

Het geld dat is en nog wordt opgehaald komt onveranderd ten goede aan kankeronderzoek en de Honingraad. Dank aan allen die al gedoneerd hebben.

SamenLoop is en blijft een uniek en persoonlijk evenement waar verbondenheid centraal staat. Zelfs nu op afstand voelen we die verbondenheid nog steeds.

Zodra er meer nieuws is wordt gepubliceerd op de website van de Honingraad:
www.honingraad.nl en op de pagina Honingraad op FaceBook.

Breda, 21 maart 2020