Samenloop voor Hoop Breda, 9 en 10 juni 2018

SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette, waarmee geld wordt ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van overlevingskansen bij kanker, een onderwerp waarmee wij van de Honingraad ons allemaal nauw verbonden voelen.

Al eerder werd dit evenement in onze regio gehouden, o.a. in Etten-Leur, in Oosterhout en in Baarle Nassau. Steeds liep daar een team mee van de Honingraad, hoofdzakelijk bestaande uit leden van de Nordic Walking groep.

Dit jaar vindt het evenement plaats in Breda, op 9 en 10 juni, op het terrein van Atletiekvereniging SPRINT.

Met grote nadruk wordt er op gewezen dat de SamenLoop bedoeld is voor iedereen die zich voor dit doel wil inzetten. Dus ook voor iedereen van de Honingraad, cliënten èn vrijwilligers, en daarmee niet alleen voor de Nordic Walkers.

Het is een laagdrempelige activiteit, waarbij juist ook (ex-)kankerpatiënten welkom zijn. Zij worden beschouwd als eregasten. Zij lopen bij de opening de ereronde. Daarnaast is er voor hen een aantrekkelijk en alternatief programma in voorbereiding, dat hen fysiek ontziet. Met leuke, creatieve en verzorgende workshops blijven zij bij het gebeuren betrokken.

Niet onbelangrijk: een deel van de opbrengst van dit evenement zal ten goede komen van De Honingraad.


Feest van hoop

De SamenLoop viert het leven, maar herdenkt ook degenen voor wie de ziekte te machtig is geweest. Bijzondere momenten zijn de openingsceremonie, de herdenking en kaarsenceremonie later op de avond, een kinderloop van 24 minuten op zondag en de afsluiting daarna om 14:00 uur. Breng een tentje mee, dan kun je zaterdags ook overnachten.

Kijk voor meer informatie, het volledige programma en voor de opties om aan te melden op de volgende site: samenloopvoorhoop.nl/breda.

Wil je naast de informatie via bovengenoemde website ook persoonlijke informatie ontvangen? Neem dan contact op met Marjan Op de Beek: survivors.samenloopbreda@gmail.com