Evenement: Team Honingraad - Samenloop voor Hoop

Breda, 20 april 2018

Oproep aan ieder die betrokken is bij de Honingraad,

Graag stel ik mij aan je voor. Ik ben Rien de Bruin. Sinds deze week ben ik Teamcaptain van het team “Honingraad” dat mee loopt met de SamenLoop voor Hoop.

Al ruim 5 jaar ben ik bij de Honingraad gastheer op de donderdagochtend. Verder ben ik daar lid van het communicatieteam.

Als teamcaptain wil ik jullie aansporen mee te lopen met de SamenLoop voor Hoop. Dit is een wandelestafette van 24 uur die op 9 en 10 juni in Breda gehouden wordt op de atletiekbaan van AV Sprint.

Deelnemers komen samen en lopen samen om solidair te zijn met mensen die kanker hebben of hebben gehad. Samen halen we geld op om via KWF Kanker Bestrijding onderzoek te financieren om kanker terug te dringen. Heel fijn is ook dat hier in Breda een deel van de opbrengst bestemd is voor de Honingraad en daarmee voor psycho-sociale hulp aan mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

De deelnemers

We onderscheiden twee groepen deelnemers. De eerste groep, eregasten zijn de survivors, de mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij lopen de eerste ronde als ereronde. Er is voor hen een speciaal programma. Zij betalen geen deelnemersbijdrage.

De andere groep zijn de teamleden, die er met elkaar voor zorgen dat er gedurende 24 uur mensen op de baan zijn.

Hoe meld je je aan?

Ga naar de website samenloopvoorhoop.nl/breda en je ziet rechts in het scherm de button “inschrijven”. Het keuzemenu geeft je de mogelijkheid om in te schrijven als survivor of als teamlid.

*          Voor de survivor

In het volgende scherm kun jij je gegevens invullen. Je geeft de maat op voor je T-shirt en bij de opmerkingen kun je schrijven dat je betrokken bent bij de Honingraad. Als jij je hebt aangemeld krijg je apart bericht over het speciale programma voor de eregasten.

*          Voor de loper, het teamlid

In het volgende scherm kun jij je gegevens invullen. Hier wordt ook gevraagd bij welk team je behoort. De Honingraad is team 17. Geef de maat op van je T-shirt. Als deelnemer betaal je €15,-. Na betaling is je inschrijving een feit.

Ik krijg als teamcaptain bericht van je inschrijving en ik neem contact met je op.

Hoe zamel je geld in?

Laat jezelf sponsoren door familie en vrienden. Koop een armbandje voor € 1,- bij de teamcaptain of verkoop ze zelf in je omgeving. Indien je een leuke actie wilt uitvoeren, neem dan even contact op.

De papieren zak voor de kaarsenceremonie

’s Avonds om 23 uur is de kaarsen ceremonie. Hierbij wordt een kaars in een houder op een veilige manier in een papieren zak geplaatst. Je kunt een zak kopen voor € 5,-. Je schrijft op de zak bijv. de naam van iemand die je wilt gedenken. Uiteraard ben je helemaal vrij om de zak naar eigen inzicht te versieren. Alle zakken komen langs de baan te staan. Om 23 uur staan we stil bij de brandende kaarsen om allen te gedenken die niet meer bij ons zijn. Indien jij je eigen naam en de naam van ons team (klein) onderaan de zak schrijft, komen alle kaarsen van het team bij elkaar te staan. Ook kun je na afloop van de SamenLoop de zak ophalen.

Wensbomen

Aan het hek van ons Honingraad-huis aan de Johan Willem Frisolaan 100 staan wensbomen. Loop binnen en schrijf een wens voor iemand met kanker of een naaste op een lint of op een kaartje en hang die wens in een boom. De bomen met de wensen staan tijdens de SamenLoop bij de atletiekbaan van Sprint.

Hoe verder?

Schrijf je snel in,
want dan kan de organisatie door gaan. Er komt veel kijken bij zo’n evenement. Doe het liefst deze week!!!!!!

Indien jij je hebt aangemeld bij het team van de Honingraad, krijg je van mij persoonlijk bericht. Ik zal de contacten in eerste instantie per e-mail onderhouden.

Graag heet ik je van harte welkom in ons team!

Rien (M.A.) de Bruin
rien@honingraad.nl
06 44 61 41 37Rien de Bruin, teamcaptain