De voorzitter van het bestuur exposeert

Mart Dircks, de voorzitter van het bestuur van de Honingraad, woont in Etten-Leur en hij is een enthousiast keramist.

Op 17, 18 en 19 september j.l. vond in Etten-Leur de “Open Atelier Route” plaats en Mart deed voor de eerste keer mee. In zijn gezellige en redelijk dicht begroeide achtertuin stonden meer dan 25 beelden zodanig opgesteld dat ieder beeld goed tot zijn recht kwam. Mart ontving de bezoekers zo veel mogelijk persoonlijk en hij gaf graag een toelichting bij zijn werk. Zelf zegt hij hierover het volgende:

Ruim 40 jaar geleden ben ik begonnen met boetseren op de Vrije Academie in Venray. Daar heb ik tot onze verhuizing naar Papendrecht in 1986, onder begeleiding geboetseerd.

Na mijn werkzame leven heb ik na 30 jaar het boetseren weer opgepakt. Het gevoel voor het werken met klei en voor vormgeving was en is er nog steeds.
Creatief bezig zijn met klei is voor mij genieten en een zinvolle invulling voor een deel van mijn vrije tijd.

Nu boetseer ik alweer enkele jaren met veel plezier bij Iris Stolk van AtelierBreda en in mijn eigen atelier.
Ik werk hel liefst met witte chamotte klei, enigszins korrelig van structuur.
Mijn beelden hebben de oorspronkelijke bakkleur of ze zijn gepatineerd in kleuren passend bij het beeld. De beelden zijn geschikt voor plaatsing in binnen- en buitenruimtes.
Door de jaren heen heb ik steeds meer een eigen stijl ontwikkeld. Beweging en vrouwelijke vormen zijn vaak herkenbaar in mijn werk.

Mart ontving tijdens de driedaagse tientallen bezoekers, waaronder diverse bekenden van de Honingraad. Wij wensen Mart succes bij het uitoefenen van zijn hobby. Het is een welkome ontspanning naast zijn waardevolle, zeer gewaardeerde werk voor de Honingraad. Wij hopen dat hij deze werkzaamheden nog geruime tijd kan uitoefenen.