Vrijwilligersbijeenkomst: nieuwe start na Corona

Vrijdagmiddag, 25 juni 2021, kwamen ca. 25 vrijwilligers naar de Honingraad om het nieuwe seizoen in te luiden na de lange periode van sluiting vanwege de Coronamaatregelen.

Onder de aangename klanken van de muzikanten van “The Queen of Clubs” (Impresario Joshua Brans) en onder het genot van een drankje en een hapje deelden de aanwezigen hun ervaringen in “Corona-tijd”. De algemene stemming was vooral blijdschap dat de meesten die tijd goed waren doorgekomen.

De voorzitter van ons bestuur, Mart Dircks, heette alle aanwezigen van harte welkom. Een speciaal welkom was er voor twee nieuwe bestuursleden, Leon de Zwart als nieuwe penningmeester en Rianne Janssen, huisarts te Breda. Mart sprak de hoop uit dat onze vaste gasten de weg naar de Honingraad weer weten te vinden, in het vertrouwen dat de Honingraad een veilige en Corona-vrije plek zal zijn en blijven.

Een bijzonder woord van dank was er voor Helma Rullens. Zij gaat met pensioen. Na vele jaren, ongeveer vanaf de oprichting van de Honingraad, werkte zij als gesprekstherapeute bij ons via de organisatie 1Np. Haar werk was het voeren van gesprekken met mensen met kanker en hun naasten om hun zorgen te verlichten. Daarnaast trainde zij ook jarenlang de vrijwilligers tijdens de (verplichte) bijscholing. Ook was zij klankbord voor onze vroegere huismeester Sjef. Namens het bestuur en het MT kreeg zij bloemen en de traditionele “niet ontwarbare knoop”. We zullen Helma missen en we wensen haar toe dat zij heerlijk kan gaan genieten van haar vrije tijd.

De aanwezigen lieten blijken blij te zijn dat de Honingraad weer opengaat. We beginnen, weliswaar bescheiden, met het zomerprogramma. We doen dat uiteraard nog steeds volgens de RIVM-regels, omdat Corona nog niet geheel weg is. Het zomerprogramma loopt van dinsdag 6 juli tot en met donderdag 26 augustus. Op 28 juni verschijnt de nieuwsbrief waarin het zomerprogramma wordt vermeld.

Nieuwe vrijwilligers, vooral gastvrouwen en gastheren, zijn van harte welkom. Gasten, zowel de vertrouwde, bekende gasten als nieuwe gasten hopen we te ontvangen.

Informatie vind je op onze website www.honingraad.nl en op onze Facebook pagina.