WERELDKANKERDAG
vrijdag 4 februari 2022

Kanker raakt iedereen. Jou dus ook.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van diens partner, familie, collega's en vrienden... Kortom, kanker raakt iedereen. Jou dus ook.


OPEN HUIS de Honingraad
vrijdag 4 februari 20224 februari: Geslaagde Open Dag

De Honingraad is voor het eerst weer open na de beperkingen door Covid-19. Het is vandaag, 4 februari “Wereldkankerdag”. Het is de dag waarop de Honingraad elk jaar “Open Dag” heeft.

Dankzij de acties tijdens het NPO1 radioprogramma “5 DAGEN” staan er mooie planten, geschonken door Groenrijk Prinsenbeek en luchtreinigers, geschonken door Princess Nederland, in de huiskamer. Studentes van Curio, opleiding Social Work, hebben via dat radioprogramma aangeboden de huiskamer goed schoon te maken. Zij hebben dat heel goed gedaan. Alles was weer "spic en span" na de periode van sluiting. Dank aan hen voor hun inzet.

(Zie de reportages op de website)

Even na tienen komen de eerste gasten binnen. Het zijn mensen die, na enige aarzeling, graag kennis komen maken met ons centrum. Kan de Honingraad iets betekenen bij het verwerken van alle emoties en vragen die bij hun kanker horen? De gasten krijgen een kopje koffie of thee en ze hebben een gesprek met een van de gastvrouwen, die ook een rondleiding geeft door het huis en het atelier. En gelukkig nemen ze de stap om de aangeboden hulp een kans te geven.

Het wordt drukker. Er komen ook gasten binnen, die al een tijdje bij de Honingraad meedraaien met een activiteit, zoals “mindfulness” of schilderen. Ze zijn blij dat vanaf maandag 7 februari het huis weer vier dagen per week opengaat en dat de activiteitengroepen weer opstarten. Bij een kopje koffie of thee vinden de gesprekken plaats.

Behalve de dienstdoende vrijwilligers lopen ook andere vrijwilligers binnen, gastvrouwen en gastheren, leden van werkgroepen, van het managementteam en het bestuur. Ieder wilde weer even andere vrijwilligers ontmoeten na de gedwongen sluiting.

Voor het eerst was Mijs Jansen aanwezig. Zij is 4e jaars studente aan de Academie voor Sociale Studies van de Avans Hogeschool en zij doet haar afstudeerproject bij de Honingraad. Elders op de website maakt zij zichzelf bekend. Mijs en wij van de Honingraad zijn blij met deze samenwerking en we hebben haar natuurlijk van harte welkom geheten.

We kijken terug op een mooie drukke dag. Dank aan de inzet van zovelen die dit mogelijk maakten.