Zomerborrel

Barbara Klok draagt het stokje over

Barbara Klok heeft donderdag 27 juni 2019 haar taak als coördinator van de gastvrouwen en gastheren neergelegd en het stokje over gedragen aan Margaretha Poot. Dit gebeurde tijdens de feestelijke zomerborrel die door het heel mooie weer in de tuin van de Honingraad kon plaatsvinden.

Barbara werd toegesproken door de voorzitter van het bestuur Mart Dircks en door de directeur Rob Koster, die Barbara een bloemenbon overhandigde. Rob noemde het kenmerkend voor Barbara dat zij altijd klaar stond om gevraagd en ongevraagd in te springen waar dat nodig was, naast de “reguliere tijd” waarop zij toch al aanwezig was. Ook Margaretha kreeg het woord. Zij vertelde hoe verwonderd ze was dat zij zo snel benoemd werd als opvolgster van Barbara en dat de overdracht in zo’n goede harmonie was gegaan. Zij had een lied voor Barbara geschreven, dat door ieder meegezongen kon worden. En zo klonk het lied uit alle kelen. Margaretha las ook een gedicht voor, omdat ze daarmee haar gevoel goed naar voren kon brengen. Ze gaf Barbara een gedenkboek, als kookboek samengesteld door vrijwilligers en gasten met recepten, foto’s en herinneringen. Barbara nam hierop het woord om (letterlijk) het stokje met het logo van de Honingraad aan Margaretha te overhandigen. Daarbij kreeg Margaretha de “heksenbezem”, want nieuwe bezems vegen schoon. Een en ander ging gepaard met een lach en een traan. Barbara benadrukte dat het doel van het werken als vrijwilliger bij de Honingraad altijd het welzijn van de gasten moet zijn. En dat welzijn wordt optimaal als alle vrijwilligers samenwerken. Zelf kijkt ze terug op een fantastische periode, waarin ze werkte met verschillende verantwoordelijkheden. Ze is ervan overtuigd dat ze nu zelf gaat uitmaken wanneer zij tijd aan de Honingraad gaat besteden.

Hierna nam Rob weer het woord om afscheid te nemen van Joshua Brands, die een aantal jaren als hulphuismeester vooral Sjef heeft bijgestaan. Daarna namen we ook afscheid van Fatima, die als stagiaire van de Praktijkschool een jaar lang geleerd heeft wat het betekent om gastvrouw (bij de Honingraad) te zijn. Joshua en Fatima kregen als waardering de traditionele knoop uitgereikt.

Intussen werd er genoten van de drankjes en de hapjes die op een fantastische manier verzorgd werden door vrijwillige vrijwilligers.

Het was heel mooi om te ervaren hoe vrijwilligers, gasten en enkele externe relaties heel ontspannen met elkaar in contact waren. Ook werden er ter plekke aanvullingen geschreven in het gedenkboek voor Barbara.

Gelukkig blijft Barbara met de Honingraad verbonden. Zij heeft de taak op zich genomen om het begrip “Positieve Gezondheid”, dat uitgebreid besproken is tijdens de verdiepingstraining van 12 april j.l., nader uit te werken en met voorstellen te komen hoe we dit begrip in de dagelijkse gang van zaken bij de Honingraad inhoud kunnen geven.

Zie voor “Positieve Gezondheid” het verslag van de verdiepingstraining op onze website.