Zoutelande

Jaarlijkse strandwandeling van de
Nordic Walking groep


Op 21 september vond onder ideale omstandigheden de jaarlijkse strandwandeling plaats van de Nordic Walking groep. Zoals gebruikelijk in de afgelopen zeven jaar was het ook nu weer stralend weer. In opperbeste stemming legden de 19 deelnemers de afstand van vier kilometer tussen Zoutelande en Westkapelle af. Sommigen mijmerend in hun eentje, anderen liepen in gesprek met elkaar. Het was al vroeg vloed geweest en het strand lag er dus prima bij, met vlak, hard zand over de volle breedte. Ondanks het mooie weer was het er absoluut niet druk.

Na een gezellige en prima verzorgde lunch in Westkapelle begon iedereen aan de terugweg langs dezelfde route over het vlakke strand.

Op een stille plaats aan de vloedlijn werd de wandeling onderbroken voor een passend gedicht en een moment van stilte ter herdenking van degenen uit de groep die er niet meer zijn.

Snel daarna bleek het briesje van de ochtend uitgegroeid te zijn tot een voor sommigen nog kleine uitdaging, maar elke deelnemer kwam uiteindelijk op tijd bij de strandtent aan voor een laatste drankje en/of ijsje. Een rustige rit naar huis, zonder verkeersproblemen, maakte dat iedereen tegen half zeven weer terug was in Breda.

Kortom: weer een dag met een gouden randje!


We danken Marjan Op de Beek voor de voortreffelijke organisatie en Hans Akerboom voor de mooie foto’s.